Over mij

Bedankt voor je bezoek aan mijn website. Mijn naam is Raymond Bassant. Ik ben kunstenaar.


Ik maak voornamelijk handgemaakte collages van papier. Ze zitten vol met details en ik neem de kijker mee in mijn fantasie wereld van vormen, lijnen en kleuren. Ik werk voornamelijk met afbeeldingen uit magazines en glossy's. Maar soms combineer ik mijn collages met acryl verf, aquarel en andere mixed-media.

Mijn werk bevat veel details, daarom maak ik foto's van de details en zet die op Instagram en op deze website. Ik scheur en draai de plaatjes tot ik interessante vormen of composities krijg. Zoals hiernaast waar er meerdere gedraaide plaatjes te zien zijn die op zijn kant een heel ander beeld creëren. Je moet goed kijken en dan ontdek je alle details en "easter-eggs" die ik verstop in mijn werk. Dat vind ik leuk. Ik ben uren, dagen aan het puzzelen en combineren voordat ik tevreden ben en alle details kloppen.

De full-size werken zijn te koop. Stuur een berichtje als je interesse hebt.

Ik ben al een jaar of 10 cursist bij Hooglandse kunstenares Ruth Jütte. Bij haar heb een scala van technieken en materialen geprobeerd en schilderijen en tekeningen gemaakt. Ik heb bij haar ook mijn eerste collages gemaakt en ik was meteen verkocht.

Ik geniet van het hele proces, van magazines verzamelen, plaatjes uitkiezen, inspiratie krijgen door bepaalde plaatjes of kleuren. Van het combineren van vormen, lijnen en kleuren waaruit de collages opgebouwd zijn. Soms zie je niet wat voor plaatje er is gebruikt om een bepaald effect te bereiken. Zodoende gebruik ik de plaatjes om een interessant origineel geheel op te bouwen. Het is een geslaagd werk als je van een afstand denkt, wat een interessante compositie of kleuren en als je dichtbij komt, je de wondere wereld van de details ontdekt.

Ik deel mijn werk graag en vind het ook leuk werk van andere kunstenaars te zien. Voeg me toe op Instagram. Dan kunnen we elkaar inspireren.

Ik wens je een fantastische dag!

Met vriendelijke groet, 

Raymond Bassant